En teflonbehandlet duk ser ut som vanlig tekstil, men behandlingen gjør stoffet smuss- og fuktavstøtende. Dette gjør at duken ofte kan benyttes flere ganger før den må vaskes. Teflondukene vaskes i maskin på vanlig måte. Anbefalt temperatur er 40°C. Stryketemperaturen er avhengig av hvor mye polyester det er i dukstoffet. 100% bomull kan strykes med varmt strykejern. Inneholder duken 80% polyester skal du ha lav varme på strykejernet. Stryking forbedrer (frisker opp) effekten av teflonbehandlingen.

De fleste dukene er 150 cm brede og selges i fire lengder: 180, 220, 270 og 310 cm. I de mest populære fargene, hvit, krem og julerød, finnes det også duker som er 360 cm lange. I den nye kvaliteten Paula har vi nå sydd opp duker som er 410 cm lange!

Runde duker med diameter 150 cm produseres i kvalitet Mona, Paula og Sandra. I kvalitet Ramona syr vi duker med 200 cm diameter. Ønsker du en duk som er akkurat passe lang til ditt spisebord kan du kjøpe metervare eller be oss om å få duken sydd for deg.

Sandvika teflonduker er sydd i Norge, og det er lagt vekt på skikkelig søm og en tiltalende innpakning. Dette gjør at Teflonduken er velegnet som gave.

Mange har store spisebord, og vi får stadig spørsmål om duker med spesielle mål. Vi har nå en avtale med en systue som syr duker på bestillling. Hvis du baserer deg på en av våre stadard kvaliteter kan vi gi tilbud på en duk sydd med "dine" mål. 

Send oss en e-post eller ring. Leveringstid ca. 14 dager. De fleste gardinbutikker har også et opplegg for spesialsøm av teflonduker.

 

Juleduker:  Vi har teflonduker i julerød og julegrønn i en rekke forkjellige kvaliteter:  Linea, Mette, Mona rund duk og damaskduken Anna.